شرکت آرامکو اعلام کرده برای ایمنی نفتکشها و کارمندانشان و جلوگیری از خطر نفوذ نفت خام به دریا حمل نفت از باب المندب را فعلا متوقف میکند.
– کارشناسان میگویند انگشت اتهام قطعا به سوی حکومت ایران نشانه میرود که مدتهای طولانیست از حوثیهای یمن حمایت میکند.
خالد بن عبدالعزیز الفالح وزیر انرژی، صنایع و معادن عربستان روز چهارشنبه، ۲۵ ژوییه، اعلام کرد سعودی تا امن شدن دریانوردی در تنگه باب المندب صادرات نفت از این تنگه را متوقف میکند.

الفالح گفت که بنابر اعلام سخنگوی رسمی ائتلاف عربی حمایت از دولت قانونی یمن، دو نفتکش غولپیکر شرکت ملی حمل و نقل دریایی سعودی که هر کدام دو میلیون بشکه نفت خام حمل میکردند، صبح روز چهارشنبه در دریای سرخ و هنگام عبور از تنگه باب المندب از سوی شبهنظامیان حوثی مورد حمله قرار گرفتند.
به گزارش العربیه این هجوم موجب وارد آمدن آسیب جزیی به یکی از دو نفتکش شد ولی هیچ خسارت جانی در پی نداشت و موجب نفوذ نفت خام به دریا نشد. ورود این حجم از نفت خام به دریا میتواند یک فاجعه زیستمحیطی به وجود آورد.
وزیر انرژی سعودی گفت این کشور همه محمولههای نفت خود را که از باب المندب میگذرد تا امن شدن دریانوردی در این تنگه، به شکل موقت متوقف میکند. او تاکید کرد که تهدید نفتکشها از سوی شبهنظامیان حوثی بر آزادی تجارت جهانی و دریانوردی در تنگه باب المندب و دریای سرخ تاثیر میگذارد.
از سوی دیگر آرامکو (شرکت نفت دولتی عربستان) نیز اعلام کرد، بر اساس اعلام وزیر انرژی عربستان برای ایمنی نفتکشها و کارمندانشان و همچنین برای جلوگیری از خطر نفوذ نفت خام به دریا، این شرکت همه محمولههای نفتی که از باب المندب میگذرند را تا زمان ایمن شدن این آبراه متوقف میکند. این شرکت همچنین اعلام کرد در حال حاضر در حال بررسی اقدامات مناسب در این زمینه است.
آرامکو یکی از شرکتهای بزرگ جهان در حوزه انرژی و پتروشیمی است و یک بشکه از هر ۸ بشکه نفت جهان را در جهان تولید میکند.
حمله راکتی از سوی انصارالله یمن به دو نفتکش در حالی صورت گرفته که حسن روحانی تهدید کرده بود اگر قرار باشد جمهوری اسلامی نفت صادر نکند دیگران هم نمیتوانند و تاکید کرده بود به غیر از تنگه هرمز بسیاری تنگههای دیگر هم در اختیار جمهوری اسلامی است. روز چهارشنبه روزنامه کیهان تهران به نقل سخنگوی حوثیهای یمن دبی، ابوظبی و ریاض را تهدید به حملات موشکی کرد.
پیش از این نیز گروهی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و سرداران سپاه و امیران ارتش نیز آمریکا و کشورهای خلیج فارس به خصوص ریاض را با جملاتی مشابه تهدید کرده بودند.
عربستان در مورد اینکه آیا جمهوری اسلامی پشت این حملات بوده یا نه هنوز واکنشی نشان ندادهاند اما به نظر میرسد این حملات گرچه خساراتی به این کشور وارد نکرده اما فرصت خوبی برای ریاض باشد تا به عنوان اقدامات خصمانه رژیم ایران در مجامع بینالمللی روی آن مانور دهد به ویژه آنکه رسانهها دست روی خسارات زیستمحیطی این حملات گذاشتهاند.
ریچارد مالینسون تحلیلگر ژئوپولتیک انرژی به بلومبرگ میگوید، انگشت اتهام قطعا به سوی ایران نشانه میرود که مدتهای طولانیست از حوثیهای یمن حمایت میکند.
گزارشها حاکی از آن است که سپاه پاسداران در تقویت بنیه موشکی حوثیها همکاری مستقیم داشته و یکی از دلایل تحریم مجموعه کارخانجات موشکسازی «شهید باقری» ارسال قطعات و فناوری ساخت موشک برای شبهنظامیان یمن بوده است.