نابودی ده‌ها روستا در ایران

سیل کل زیرساخت‌های پلدختر و معمولان را از بین برده. روستاهای حاشیه رودخانه کشکان از دسترس خارج شده‌اند. بسیاری از سیل‌زدگان به بیابان زده‌اند و در کوه‌ها سرگردان‌اند. تأمین آب آشامیدنی مهم‌ترین چالش است. کمبود دارو، جلوگیری از طغیان بیماری‌های واگیردار و همچنین جبران خسارت‌ها از چالش‌های بعدی است.
دوشنبه ۱۲ فروردین در پی بارندگی‌های سیل‌آسا دو شهر معمولان و پلدختر در استان لرستان زیر آب رفتند. وضع در پلدختر بحرانی‌تر بود. نیمی از شهر زیر آب رفت و مردم یا به کوه زدند و یا شب را بر بام خانه‌ها به صبح رساندند. شهر از دسترس خارج شده بود. صبح سه‌شنبه ۱۳ فروردین روزنه‌ای به شهر ایجاد شد و نیروهای مستقل مردمی وارد عمل شدند. ابعاد تخریب‌ها به تدریج آشکار می‌شود. سید موسی خادمی، استاندار لرستان در گفت‌وگو با رسانه‌های داخلی اعلام کرد که دو روز بعد از فاجعه سیل در پلدختر و معمولان کلیه روستاهای پلدختر از دسترس خارج شده‌اند:
«روستاهای پلدختر هیچ‌گونه راه دسترسی ندارند. متأسفانه بخش عمده‌ای از پلدختر، معمولان و روستاهای اطراف را این سیل ویرانگر در برگرفت و تقریبن تمام تأسیسات زیربنایی و زیرساخت‌های منطقه مانند جاده‌ها و شبکه‌های آب، برق و گاز دچار اختلال شده یا از بین رفتند.»
به گفته استاندار لرستان تا روز گذشته به سبب بدی هوا حتی بالگردها هم امکان پرواز به منطقه را نداشتند. تنها راه دسترسی به پلدختر مسیری از سمت آزادراه خرم‌زال است. او ادامه داد که برخی از این روستاها کاملن زیر آب رفته است. 
در کنار نابودی یکایک روستاهامان، بناهای تاریخی کشور نیز از این فاجعه در امان نیست و یخچال تاریخی میرفتاح ملایر، در استان همدان نیز فروریخت.
به گفته احمد ترابی، معاون میراث فرهنگی استان همدان، ضمن تایید این خبر گفت: «شدت بارش‌های اخیر باعث فرو ریختن بخشی از این بنای تاریخی شده»
حکومت جاعش با ایجاد باران‌ها و سیل‌های مصنوعی نه تنها به جان و مال هم‌وطنانمان آسیب زده و قصد جان مردم ایران را داشته، بل به بنای‌های تاریخی ما نیز آسیب زده و این همان سنت باقی‌مانده از دوران حمله اعراب به ایرانیان است که به هیچ چیزی حتی آثار تاریخی رحم نداشتند.
یخچال میرفتاح از آثار باقی مانده دوره قاجاریه است. این بنا گنبدی‌شکل است و از آجر ساخته شده است.

اشتراک بگذارید!