(یادداشتی از آقای علی عبدالرضایی که پیشتر در کتاب <ایرانارشیست ها از فردا آمده اند> منتشر شده است)
سال ٨٠ كتاب «داشاخنامه» را در وبلاگى با نثری نامرد نوشتم، بعد هم پىدیافش كردند و دست به دست شد، با خودم گفتم پس مىشود! همين شد كه حالا بیش از پنجاه كتاب در اينترنت دارم، نشر كتاب به صورت چاپى آن هم در كشورت عالىست اما تا وقتى كه قانون نشر در ايران حالى به حالیست و طى هر ده سال، تنها سه ماه مىتوانى بادبادک كاغذیت را در هواى تنگِ وطن هوا كنى، نشر اينترنتى نه تنها بهترين بلكه تنها گزينهست براى شاعر و نويسندهاى كه فکرهایش در قفس جا نمىشود.
نشر اينترنتى كتاب، حالا ديگر فراگير شده اما هنوز خيلیها به رسميت نمىشناسندش و کمتر منتقدیست که دربارهی كتاب اينترنتى بنویسد، براى همين چنين كتابهايى مهجور مىمانند و كسى از آنها ياد نمیكند! طى پانزده سال اخير لااقل ٢٠ مجموعه شعرم براى اولين بار در فضاى نت منتشر شده كه ارزش ادبیشان قابل قياس با آنچه تاكنون در ايران انتشار دادم نيست، اما نديدهام يكى از كسانى كه در مطبوعات ايران هرازگاهى از كارهام ياد مىكنند اينها را در آمارش بياورد، اين تنها مشكل آثار من نيست، تمام كتابهاى اينترنتى با چنين معضلى روبرویند، انگار حتمن بايد مهر ادارهى سانسور وزارت ارشاد، بر شناسنامهى كتابى الصاق شده باشد تا لقب كتاب بگيرد و نزدِ همه از اعتبار برخوردار شود.
براى مقابله با فرهنگ سانسور و ترویج و تبلیغ کتابهای اینترنتی، حالا دو سالیست که كالج شعر روزهایی در هفته را به نقد و بررسی کتابهای الکترونیکی اختصاص میدهد و بیش از ۵۰ منتقد، آثار شاعران مختلف را که به دلیل سانسور از چاپ کاغذی آثار خود در ایران محرومند، بررسی کردهاند که حاصل کار را میتوانید در مجلات فایل شعر بخوانید. کاش مراکز دیگر ادبیاتی نیز نقد کتابهای اینترنتی را جدی بگیرند و این فرهنگ تداوم یابد و همه بدانند که یکی از بهترین و موثرترین راهها برای گذر از سانسور و ممیزی، انتشار اینترنتی کتاب است.
15/آذر/1396
دانلود کتاب ایرانارشیست ها از فردا آمده اند از اینجا